Äldre i Centrum som podcast

För att lättillgängligt föra ut forskningen om äldre och åldrande har tidskriften Äldre i Centrum startat en podd. Tre avsnitt finns redan att lyssna på där poddar finns, eller via aldreicentrum.se/podcast.

Äldre i Centrum-podden belyser äldre- och åldrandeområdet med utgångspunkt i aktuell forskning och utveckling. Tillsammans med gästande experter går vi på djupet i ett ämne och förklarar hur (en del av) världen hänger ihop.

Första avsnittet handlar om ensamhet bland äldre och avsnitt två om åldersvänliga städer. Dessutom finns ett specialavsnitt där redaktionen presenterar det senaste numret och berättar om planerna för våren och året.

Programledare är Äldre i Centrums chefredaktör Jonas Nilsson.

Varför ska man lyssna på Äldre i Centrum-podden?
– För att vara först med det gamla och fördjupa sig inom äldre- och åldrandeområdet.

Vad kan lyssnaren förvänta sig?
– Det blir som i tidskriften en stor variation av ämnen, från alzheimerdiagnostik och biologiska faktorer bakom åldrandet till äldreomsorg. Gästerna har koll på den senaste forskningen och är experter inom de vetenskapsområden som rör äldre personer. I nästa avsnitt kommer två forskare från Aging research center att berätta om bilden av åldrande personer och om ålderism. Det blir ett superintressant och avslöjande samtal som bland annat berör hur coronaepidemin fört en del fördomar om äldre till ytan.

Vem ska lyssna?
– Alla som är intresserade av ett liv före döden. Det kan vara den som själv är 65 år och uppåt, eller som någon gång tänker bli det. Eller som arbetar inom vård och omsorg, eller som är anhörig till en äldre person. Alla kan/bör/ska lyssna.

Läs mer