FoU Välfärds Dialogdag 2024

FoU Välfärds dialogdag är öppen för medlemsorganisationernas medarbetare och inbjudna samarbetspartners.

Datum och Tid: måndagen den 5 februari kl. 10.00–16.00 (kaffe serveras från kl. 9.30)

Plats: Ersta konferens, Erstagatan 1K, Stockholm.

Vi ser med förhoppning fram emot att en ny socialtjänstlag kommer vara på plats under 2025. Och att den kommer innehålla förslag om att verksamheterna ska bedrivas utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. Den nya lagstiftningen ställer krav – men skapar också möjlighet att stärka grunden – dvs att de som har behov av socialtjänsten ska få ett stöd baserat på bästa tillgängliga kunskap.

Under denna dag kommer vi fokusera på vad FoU verksamheterna i Sverige har för möjlighet och utmaning vad gäller att stödja kommunerna i det fortsatta arbetet med att skapa förutsättningar för en kunskapsbaserad socialtjänst. Vad gör vi redan idag? Vilka exempel finns på att stödja? Vad kan/borde vi göra mer av? Hur åstadkommer vi det – lokalt, regionalt och tillsammans nationellt?

2024 PROGRAM Dialogmöte FoU Välfärd web

Anmälan senast 27 januari 2024. Det kostar inget att delta, men måste du avboka din plats efter den 15 januari kommer vi debitera din organisation 500 kr.

 Till anmälan: Sista anmälningsdag har passerat.