Konferens om stöd till ungdomar som lämnar samhällsvården

Leaving care – Stöd till ungdomar som lämnar samhällsvården

Inbjudan till konferens och workshop onsdagen den 11 oktober 2023
Välkomna till en dag om stöd till ungdomar som lämnar samhällsvården, dvs. familjehem, HVB eller särskilda ungdomshem. Frågan är uppmärksammad internationellt sedan många år (under benämningen leaving care). Forskning visar att ungdomar ofta saknar nätverk och det stöd de behöver. Flera länder har därför beslutat om insatser som följer på avslutad placering.

Presentationer och diskussioner kommer huvudsakligen att vara på engelska. Dagen är kostnadsfri och inkluderar fika, men inte lunch. Om ni har behov av specialkost skriv med det i anmälan. Det är begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

Datum: 11 oktober. Konferens 8.30-12.15 och Fördjupad workshop 13.15-16.15
Plats: Gårda Konferens, Johan på Gårdas gata 5A, 412 50 Göteborg
Anmälan: Anmäl dig till Jeanette Olsson jeanette.olsson@goteborgsregionen.se senast den 1 oktober.

Uppge om du önskar vara med på förmiddagen eller hela dagen.
Jeanette svarar också på eventuella frågor.
Varmt välkomna!

Ladda ner inbjudan här